top of page
Corti Media logo in donker blauwe letters

Nieuwsberichten

In de nieuwe podcast FOUT hoor je de verhalen van mensen wiens ouder ‘fout’ was in de Tweede Wereldoorlog.

Nederland leverde in de Tweede Wereldoorlog meer manschappen aan de Waffen-SS dan enig ander land in Noordwest-Europa. In de nieuwe podcastserie FOUT gaan historici Rick Blom en Tijmen Dokter in gesprek met kinderen van die Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de bezetter stonden. Kinderen van ouders die lid waren van de NSB, de SS of die zich op een andere manier in dienst stelden van de Duitsers. Waarom maakten hun ouders die keuze? En hoe verhoud je je daar als kind toe? FOUT is vanaf zaterdag 9 maart te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De kinderen van ‘foute’ Nederlanders groeiden veelal op met gevoelens van schaamte en schuld, terwijl ze niets aan de keuze van hun ouder(s) konden veranderen. Ze vragen zich nog altijd af: ben ik medeplichtig? Want hoewel geen van deze kinderen de oorlog bewust meemaakte, is hij nog altijd voelbaar in hun leven. De podcast gaat niet alleen over leven in een getraumatiseerd gezin en over het zoeken naar een eigen identiteit. Het zijn ook verhalen die laten zien dat opgroeien als kind van 'foute' Nederlanders een zware opgave is. Want hoe leg je dat verleden uit. Wie leg je dat uit? Hoe kom je ermee in het reine? Het is een worsteling die vaak een leven lang duurt. Zo vormt deze podcast uiteindelijk een verhaal over een oorlog die nooit voorbijgaat. De podcast is geïnspireerd op het boek Vader zat bij de SS, gesprekken met kinderen van Nederlandse SS'ers, van Rick Blom dat in 2023 verscheen.

FOUT is vanaf zaterdag 9 maart elke week te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts. 

 

Podcast Het Digitale Front brengt onvertelde verhalen uit de digitale wereld tot leven.


In de nieuwe podcast Het Digitale Front vertellen Harm Teunis en Dave Maasland wekelijks de actualiteit op het gebied van cyber. Welke hacks en cyberaanvallen zijn er geweest? Wat zijn gevolgen hiervan en wat zegt dit over jouw (digitale) veiligheid vandaag en morgen? In Het Digitale Front duiken ze dieper in de verhalen die je elders niet hoort. Verhalen die tot de verbeelding spreken, inzicht bieden voor de toekomst en gewoonweg fascinerend zijn. Het Digitale Front is vanaf 17 november elke vrijdag te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts. 

 

In een tijdperk waarin onze levens steeds meer verweven raken met de digitale ruimte blijven er nog zoveel verhalen onverteld, zoals het nieuws over de Russische cyberaanval op een Oekraïense energiecentrale of waarom cryptobeleggers een interessant doelwit zijn voor Noord-Koreaanse hackers. Die onvertelde verhalen worden in de podcast Het Digitale Frontuitgelicht door Harm Teunis (techjournalist bij RTL Z en RTL Nieuws) en Dave Maasland (CEO van ESET Nederland, één van de grootste IT-security bedrijven van Nederland). 

 

Harm Teunis en Dave Maasland: “De wereld achter het cybernieuws blijft voor veel mensen onzichtbaar terwijl de gevolgen voor iedereen iedere dag voelbaar zijn. De hele maatschappij digitaliseert en dat biedt kansen en brengt risico’s met zich mee. Deze podcast geeft ons de mogelijkheid om de verhalen te vertellen die het grote publiek niet kent en die hen helpt om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Door onze achtergronden, waarbij Dave letterlijk informatie vanaf het digitale front krijgt en Harm combineert met verhalen uit het nieuws,brengen we met Het Digitale Front iets unieks. Onvertelde verhalen die spannend zijn om naar te luisteren en die helpen navigeren in de huidige maatschappij”. 

 

Het Digitale Front is voor de kenner en misschien nog wel meer voor de geïnteresseerde leek. Het geeft kennis en duiding over het cybernieuws en de (mogelijke) impact op ons dagelijks bestaan. Ons leven is digitaal geworden, of we dit nou willen of niet. Dit betekent dat een digitale aanval niet gaat over computers of systemen, maar over mensen en gevolgen in de fysieke wereld. In Het Digitale Front vertellen Harm en Dave verhalen die niet alleen vandaag interessant zijn, maar ons laten zien hoe de wereld van morgen eruit kan zien. 

De eerste aflevering van Het Digitale Front gaat o.a. over de Russische cyberaanval op een Oekraïense energiecentrale en hoe een digitale aanval op een leverancier van alarmknoppen voor ouderen en zieken zorgt voor levensbedreigende situaties. Aanstaande vrijdag 17 november vanaf 17:00 uur te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts. 

 

Podcast Het Digitale Front is een productie van Corti Media.

Voor meer informatie en/of persaanvragen

Esther Kroeze

esther@cortimedia.nl

06-16048213

bottom of page