top of page

Corti Media Live

Stap binnen in de wereld van live podcasts, waar onze meest geliefde hosts en gasten tot leven komen voor het publiek. We brengen je nóg dichterbij de bijzondere verhalen en intrigerende onthullingen. Of je nu een trouwe luisteraar bent van onze podcasts of net met ons kennismaakt, Corti Media Live belooft een onvergetelijke belevenis te worden.

Veldheren Live

In dit allereerste militaire theatercollege geven Peter van Uhm en Mart de Kruif je een unieke kijk in de huidige stand van zaken aan de frontlinie. Onder leiding van journalist Jos de Groot gaan ze dieper in op wat oorlog betekent en delen ze hun kennis en ervaring. Wie beter dan twee van de bekendste generaals b.d van ons land kunnen ons helpen aan antwoorden in deze onzekere tijd. Wat kunnen we leren van de geschiedenis van oorlogen in het hedendaagse conflict? Hoe is het met het leger in Europa gesteld? En wat als ons land vandaag zou worden aangevallen?

16 SEPT 23 - OPENLUCHTTHEATER VALKENBURG KOOP TICKETS

30 SEPT 23 - STADSSCHOUWBURG HAARLEM KOOP TICKETS

Veldheren Live

Masterclass Igone de Jongh

Igone de Jongh, dé prima ballerina van Nederland, kende een glansrijke carrière bij o.a. Het Nationaal Ballet, waarin ze opkwam als élève, vele hoofdrollen danste en uitgroeide tot de onvolprezen muze van Hans van Maanen. De afgelopen twee jaar creëerde ze drie grote eigen voorstellingen en was ze artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company. Het leven van Igone staat al sinds haar kindertijd in het leven van ballet. Na een carrière van meer dan 35 jaar reageert ze met deze masterclass op de vraag om haar persoonlijke ervaringen en kennis met het publiek te delen.

 

“Ik heb zelf al heel vroeg ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te moeten presteren. Die topsportmentaliteit heeft me veel gebracht, maar – zeker na mijn tijd als artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company – ben ik ervan overtuigd dat ik veel te geven en toe te voegen heb aan de methodieken voor de huidige generatie dansers.” - Igone de Jongh

 

In Masterclass zal ze live twee pupillen coachen bij het aanleren van groot klassiek werk, waarna de pupillen dit stuk opvoeren, begeleidt door live piano. Aan de hand van videofragmenten, quotes en een interview leren we Igone in deze masterclass als mens, danser en coach beter kennen. Masterclass beloofd een middag te worden vol liefde voor de dans, de danspraktijk en het persoonlijke verhaal. Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina.

Master: Igone de Jongh

Moderator: Shula Tas

Pianist: Olga Khoziainova

Dansers: Dima Boroday en Vladislava Kovalenko

Regie: Jan Kooyman

SPEELLIJST

(Wordt aangevuld)

8 JUNI 24, 20:15

STADSTHEATER DE BOND, OLDENZAAL

KAARTVERKOOP

20 JUNI 24, 20:30

THEATER LUDENS, VOORBURG

KAARTVERKOOP

30 JUNI 24, 15:00

THEATER DE KONINGSHOF, MAASSLUIS

KAARTVERKOOP

Wijzigingen voorbehouden

bottom of page